تخفیف وهدیه 300 تومانی نوروز امسال! 💜
08138254783
0

انواع نماها در انیمیشن و سینما

انواع نماها در انیمیشن و سینما
۴٫۸
(۴۶)

نماها در انیمیشن و سینما بر اساس دوری و نزدیکی دوربین به سوژه، از سه نمای اصلی « نمای دور، نمای متوسط و نمای نزدیک » تشکیل میشود. هر کدام از این اندازه نماها به واسطه میزان به تصویر کشیدن عناصر محیط و شخصیتها، به کار میروند. نماهای دور حاوی اطلاعات محیطی هستند و هرچقدر نما نزدیک‌تر یا بسته تر شود بار روانی آن بیشتر میشود و اطلاعات جزئی‌تر و درونی‌تری را به مخاطب منتقل می‌كند. در این مقاله از آکادمی کافه انیمیشن قصد داریم انواع نماها در انیمیشن و سینما را به خوبی یاد بگیریم؛ قبل از آن نگاهی به سوالات متداول شما در این زمینه بیاندازیم:

۱- در انیمیشن سازی چند نوع نما داریم؟

۲- کاربرد نماهای باز و بسته در کجاست؟

۳- معنا و مفهوم هر نما چیست و در انیمیشن چه کاربردی دارند؟

نمای بسیار نزدیک

یک نمای خیلی نزدیک به سوژه است که بخش محدودی از سوژه را نشان میدهد؛ در این نما عناصر محیطی دیده نمی‌شوند و مخاطب به عمق روحیات و احساسات سوژه نزدیک‌تر است و می‌توان گفت مخاطب به حریم شخصی سوژه وارد می‌شود.

نمای نزدیک

نمای نزدیک، نسبت به نمای قبل وسعت دید بیشتری دارد؛ اما همچنان اطلاعات محیطی در آن بسیار کم است و برای بیان احساسات و عواطف سوژه به کار میرود.

نمای متوسط

نمای متوسط، نمایی مابین نمای نزدیک و نمای دور است که از بالای سر تا کمر را دربرمیگیرد و میزان کمی از اطلاعات را محیطی دربردارد، اما همچنان سوژه یا شخصیت، موضوع اصلی و مهم این نما است و در آن میتوان حرکات دست و نیم تنه را مشاهده کرد.

نمای زانو

این نما شامل تصویر سوژه از زانو به بالا است. در این نما، محیط نسبت به نماهای قبلی بیشتر دیده میشود، اما همچنان شخصیت اهمیت بیشتری نسبت به محیط دارد. این نما به نمای آمریکایی یا هالیوودی نیز معروف است.

مطلب پیشنهادی: نحوه خروجی گرفتن با استروک از ایلاستریتور با موهو

نمای تمام قد

نمای تمام قد، شخصیت را به طور کامل دربرمیگیرد. در این نما سوژه اهمیت دارد و حرکات او به طور کامل قابل مشاهده است. علاوه بر این به دلیل مشاهده محیط در کادر، رابطه شخصیت با محیط نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

نمای دور یا باز

در این مورد از نماهای سینما، نمای دوربین در فاصله دورتری از سوژه قرار دارد و فضای گسترده‌تری از محیط در کادر دیده میشود. در این نما محیط و شخصیت و ارتباط آنها با یکدیگر به خوبی قابل مشاهده است و به طور کامل به مخاطب معرفی میشوند.

نمای بسیار دور یا بسیار باز

 به واسطه فاصله زیاد دوربین، نمای بسیار باز، بخش وسیعی برای معرفی محیط و از محیط را دربرمی‌گیرد و معمولا از فضای پیرامونی استفاده میشود. در این نما انتقال اطلاعات راجع به محیط اهمیت دارد.

نمای میانی

نمای نزدیک از یک شئ است و کاربردش در تأکید بر نمایش جزئیاتی است که دیده نمیشوند و یا سوژه از آن بی‌خبر است. مثلا: دستی که کشویی را باز میکند و یک دستۀ اسکناس بیرون می‌آورد.

دوره پیشنهادی: دوره انیمیشن سازی از پایه تا تخصص

نمای یک نفره، دو نفره، سه نفره

 نما از نظر حضور تعداد شخصیت ها در قاب تصویر، به نمای یک نفره، دو نفره، سه نفره و نظایر آن نيز نامگذاری ميشوند.

نمای روی شانه 

نمایی است که از بالای شانه یکی از شخصیتها، فرد مقابل او را در صحنه‌های گفت‌وگو دار را نشان میدهد. در این نما در جلوی تصویر، بخشی از پشت سر و شانۀ یکی از شخصیتها دیده میشود که رو به روی شخصیت دیگر قرار گرفته است.

نمای نقطه دید 

یکی دیگر از نماها در انیمیشن، نمای نقطه دید است که در این نما دوربین به جای نقطه دید شخصیت در صحنه قرار میگیرد. در واقع دوربین همان چیزی را میبینید که شخصیت میبیند؛ بنابراین هماهنگی در جهت و زاویه نگاه و حرکتها بین این نما و نمای پیش از آن اهمیت دارد.


پس از انتخاب ستاره، «ثبت» را بزنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *